14 Ağustos 2016 Pazar

Buzun Faydaları İle Cildinizi Yenileyin!

Buzdolabına koşun, sıcaklar hemen peşimizde! Peki en iyi dostumuz ne? Elbette ki bir avuç buz küpü... Herkesin evinde bulunan bu mucizevi dost, cildinizin en iyi yardımcısı. Üstelik sizi yalnızca serinletip ferahlatmakla da kalmıyor. Cildinizi yenileyerek daha gergin ve canlı bir ifadeye kavuşmanızı sağlıyor. Tabii işleminizi bitirdikten sonra ayrı bir küp buzu limonatanıza atarak da serinleyebilirsiniz.

- En korkutucu kabus, sivilceler... Bir tanesi yavaş yavaş cildinizin altında mı belirdi? Hemen bir küp buz imdadınıza yetişsin. Buzu yavaş yavaş sivilceli bölgede gezdirmek hem ağrıyı hem de kızarıklığı giderir. Elbette ki bunu yaparken buzun hijyenik bir buz poşetinde olmasına özen gösterin. Yoksa cildiniz hassasiyet gösterip tahriş olabilir.

- Canlanmış bir cildin sırrı deriyi yenilemektir. Bu kez peeling yapmanız için ise pahalı ürünlere ihtiyacınız yok. Evinizde bulunan çilek, salatalık ve muz gibi yaz meyvelerini blenderdan geçirin. Ardından biraz su ekleyerek buz kalıplarına doldurarak dondurun. Buzları cildinizde gezdirin. O doğal kokulu enfes kalıpların ne kadar ferahlatıcı olduğuna inanamayacaksınız.



- Göz altı torbalarına savaş açıyoruz! Artık yorgun ve uykusuz görünmek zorunda değilsiniz. Yorucu bir gecenin ardından şiş gözlerle boğuşuyorsanız hemen bir buz küpünü yardımınıza çağırın. Üstelik su yerine yeşil çay koyarak dondurduğunuz kalıplar çok daha etkili olacaktır. Yeşil çay, içerdiği kafein sayesinde morlukları ve şişlikleri hızlıca yok eder.

- Güneş'te fazla kalmak her zaman çok zararlı. Ama diyelim ki bir çılgınlık yaptınız ve yandınız. Güneş yanıklarınızı serinletmek için aloe vera kullanabilirsiniz. Buz kalıplarına aloe vera özlü jelden doldurup dondurmanız yeterli. Buzları sorunlu bölgeye uygulayın ve aradaki farka hayran kalın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder