18 Ağustos 2016 Perşembe

Cilt Bakımında Asla Yapmamanız Gereken 10 Şey!

  Cildimiz yumuşak bir elbise gibi bedenimizi sarıyor. Kışın soğuktan, yazın sıcaktan korunmamız için büyük çaba gösteriyor. Peki biz ona gereken değeri veriyor muyuz? Birkaç bardak fazla su içmek ya da nemlendirici sürmek dışında neler yapıyoruz? Yaptığımız şeylerden öte cilt bakımında asla yapmamamız gerekenler var. İşte onlar...

1. Makyaj yapmıyorum öyleyse nemlendirici sürmeyeyim demek yanlış. Makyaj uygulamasanız bile her gece uyumadan önce cildi nemlendirmelisiniz.

2. Cilt bakımı yaparken ürünleri parmağınızla almak yanlış. Bu sebepten kutu içerisinde bakteriler oluşuyor. Parmağınız yerine spatula kullanmalısınız.

3. İki saat sonra uyanacağınız için makyajı temizlememek büyük hata. Siz iki saat uyuyacaksanız, cildinize de dinlenmesi için iki saat vermelisiniz.

4. Kış aylarında güneş koruyucu kullanmak gerekmez mi diyorsunuz? Dı-dıııt yanlış! Çünkü güneşin zararlı ışınları kışın da varlığını sürdürüyor. Belki yoğun değil ama yine de tam karşımızda...

5. Genetik geçmişiniz önemlidir ama güvenilir değildir. Zira annenizin sağlıklı cildi geçmiş dönemde daha sağlıklı beslenip daha fazla temiz havaya maruz kalmasından kaynaklanıyor olabilir.


6. Her insan özeldir. Çalışma ortamı, stres düzeyi ve yaşam şekli de kendine özeldir. Bu yüzden aynı ürünlere takılıp kalmak büyük hata... Yeni ürünlere kapınızı açık tutun.

7. Gülmek cildi rahatlatan en iyi eylemdir. Komedi filmleri seyredin, şakacı biri olun ve bol bol gülün. Gülmek cildinizi de bedeninizi de rahatlatır. Gülmeyi sadece kırışıklık nedeni sanmak yanlış.

8. Kaşlarınızı aldıktan sonra hemen makyaj yapmamaya çalışın. Bazı ciltler alerjik reaksiyon gösterebilir. Temizleyici bir losyon sürün ve cildi dinlendirin.

9. Cilt bakımı ürünlerinizin arasında hiç maske yok mu? İşte yine bir hata. Mutlaka bir acil durum maskesi edinin. Yorgun geçirdiğiniz gecelerin ardından bir davete katılmanız gerektiğinde ona ihtiyacınız olacak.

10. Cilt bakımına başlamak için 30 yaşına gelmeyi beklememelisiniz. Cildinize ne kadar erken müdahale ederseniz sorunlar o kadar erken çözülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder