26 Eylül 2015 Cumartesi

Yüz Tipine Göre Kaş Modelleri 2015

Gözlerimiz bir resimse, kaşlarımız onların çerçevesidir. Kaşlar yüzümüzün bütün ifadesini değiştirir. Bazen çekici bazense yumuşak bir imaj yaratmak yalnızca kaşlarla bile mümkündür. Saçlarımızı kestirirken yüz şeklimize dikkate alırız. Peki ya kaşlarımızı şekillendirirken? Aslında yine öyle yapmalıyız. Yüzümüzle uyumlu kaş modelini öğrenerek yüz hatlarımızı belirgin kılabiliriz. Koşuuun!

Yuvarlak yüze sahipsen yüzü uzun gösterecek modellere yönelmelisin. Yay kaş modeli bu anlamda ideal. Çünkü yüz şeklini dengeler ve keskin bir görünüme kavuşturur.


Uzun yüze sahipsen yüzünü daha da fazla uzatmanın manası yok. Düz ve kavissiz modellere yönelebilirsin. Böylece yüzünün boyu orantılı hale gelir ve daha hoş görünür.


Kare yüze sahipsen genellikle kalın kaşların kullanıldığını bilirsin. Çünkü kare yüzler keskin hatlara sahiptir. En güzeli kaşların bittiği noktaya yumuşak bir kavis vermektir. Böylece yüzün keskin havası kırılıp yumuşar ve ifade daha çekici görünür.


Kalp yüz şekline sahipsen hilal kaş olarak da bilinen kalın ve kavisli modellere yönelmelisin. Kalp yüz şeklini dengelemek ustalık gerektirir. Kaşların boyutunu kısa tutmak ise en akılcı çözümdür.


Oval yüze sahipsen çok şanslısın! Bütün kaş modelleri sende harika durur. Yine de tavsiyem hafif kavisli ya da düz şekilli kaş modellerine yönelmen olur. Doğal bir kalınlığı olan kaşlar oval yüzlü kadınlarda şahane durur.

Sizin önerileriniz neler? Yorumlarınızı bekliyorum ^.^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder