7 Ekim 2015 Çarşamba

Dolgun Kirpikler İçin Rimel Sürme Teknikleri!

Ok gibi kirpikler ifadesi beni ürkütüyor. Sanırım kıvrık kirpikler daha tatlı ve sevimli geliyor kulağa. Rimel sürmeyi gerçekten biliyor musunuz peki? Ben öğrenmek için gerçekten çabalamıştım. Zira her sürüşümde pıt pıt dökülen rimeller ve acıyan kirpik diplerim fenaydı. Gelin hadi öğrendiklerimi paylaşalım!

  • Rimelle maskara arasında ne fark olduğunu hiç anlamazdım. Sonra öğrendim ki aslında pek de fark yok. Maskara kirpikleri kalınlaştırmak için, rimel ise eyeliner formunda kullanılmak için yapılan likit bir malzemeymiş.
  • Rimel sürerken aşık olmamaya dikkat edin. Elleriniz titreyince bu mereti temizlemek çok zor oluyor. Şaka bir yana sahiden de rimeli aşama aşama sürmek makyajı kolaylaştırır.


  • Rimeli uygulamaya üst kirpiklerden başlayın. Fırçayı kirpik diplerine çok fazla bastırmamalısınız. Üst kirpiğinize rimel sürerken yere 100 lira düşürmüşçesine dikkatle aşağı bakmalısınız.
  • Bana kalırsa alt kirpiklerinize pek fazla rimel tercih etmeyin. Zira bakışlarınızı yorgun göstermek istemezsiniz. Sadece üst kirpiklere uygulamak daha fresh bir görüntü sağlar.
  • Rimelde topaklanma kabusumuzdur. Bunu engellemek içinse fırçayı kutusundan çıkardıktan sonra rimelin fazlasını noktalar halinde pıt pıt bırakabilirsiniz.


  • Hangimiz rimel sürerken yanlışlıkla göz çevremize bulaştırmayız ki? Etrafa dağıtmadan temizlemenin en iyi yolu ise kulak çubuğu kullanmak. Temizleme sütüne batırdığınız çubukla lekeli bölgeyi narin hareketlerle silebilirsiniz.
  • Rimeli sürmek kadar temizlemek de ciddi bir meseledir. Uzun süre kirpiklerde kalan rimel, kirpik köklerini tıkar ve dökülmelere neden olur. Göz makyajı temizliği için yumuşak kıvamlı temizleme sütleri ve mendilleri kullanmalısınız. Göz çevresi vücudun en hassas noktasıdır...
  • Kirpik kıvırma aparatını rimel sürdükten sonra değil, öncesinde kullanın. Böylece hem kirpikleriniz yapışmaz hem de kırılarak dökülmelerini engellemiş olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder