17 Ağustos 2016 Çarşamba

Saç Dökülmesi Kader Değil!

Saç dökülmesi, herkesin hayatında en az bir kez uğraştığı bir problem. Özellikle kadınlar en değerli varlıkları olan saçlarını kaybetmeyi asla istemez. Bunun için de ilaçlar, yağlar ve çeşitli bakım ürünleri uğruna cüzdanlar eritilir. Oysa ki saç bakımının temelinde çok basit ama etkili kurallar var. O kurallara uyulmadığı sürece, pahalı ürünler pek de işe yaramıyor. Peki saç dökülmesinin kökten çözümü nedir? Hangi kurallarla saçların sağlığı geri kazanılır? Buyrun...

- Saç dökülmesi bilimsel bir konudur ve hastalık yoktur, hasta vardır. Dolayısıyla başkalarının ürünlerini asla kullanmayın. Tıpkı parmak iziniz gibi tüm vücudunuz özeldir. Yanlış ürünler saçlarda geri dönülmez sonuçlar bırakır. Öncelikle bir uzman yardımı almak ve kişiye özel ürünler edinmek oldukça önemli.

- Oksijen saçlar için çok ama çok gereklidir. Her gün yaklaşık yarım saat boyunca açık hava yürüyüşü yapmak hem bünyenizi güçlendirir hem de saçlarınızı havalandırır. Bol oksijen, ferah saçlar demektir.

- Ürünler kullanmak faydalı olabilir. Ancak asıl saç bakımı içeriden yapılmalı. Bu anlamda domates, karpuz, havuç, ceviz, kayısı gibi ürünleri sıkça tüketmek şart. Mesela yeşilliklerle dolu bir havuç salatasına kim hayır diyebilir?

- Oksijenden bahsettik ama bunu sadece hava yoluyla almak yetmez. Aynı anda su tüketimine özen göstermek önemli. Günde 10-15 bardak arası su tüketmek saçları hem canlandırır hem de hızlı uzamalarını sağlar.


- Saç bakımı için en ideal yöntem argan yağıdır. Ancak piyasada bu ürünün sahteleri kol geziyor. İyice araştırmak ve gerçek argan yağını bulmak oldukça önemli. Bir kez bulduktan sonra, saçlar gerçekten sağlıklı bir görüntü kazanıyor.

- Protein saçlar ve tırnaklar için değerli... Her gün yoğurt, yumurta ve süt tüketimi saçların dayanıklılığını artırıyor. Bu besinler vücut sağlığına da oldukça faydalı yansıyor. Sağlıklı beslenerek uzun saçlar kazanmak... Neden olmasın?

- Stres saçların en azılı düşmanıdır. Daima saçlarınızın sağlıklı olacağına odaklanın. Sizi yoran şeylerden uzaklaşıp size keyif veren şeylerle vakit geçirin. Böylesi pahalı serumlardan, bitkisel karışımlardan ve daha pek çok üründen daha fazla etkilidir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder