28 Temmuz 2016 Perşembe

Sabahları Dinç Uyanmak İçin Alınması Gereken Gıdalar

Mışıl mışıl bir uyku ya da bütün gece görülen kabuslar... İkisi de sabahları dinç kalkmamızı engelliyor. Çünkü dinç uyanmak gerçek bir sanat ve bu sanat için bazı formüller gerekiyor. Öncelikle doğru besinleri yeterli miktarda almak şart. Bedenimiz bir makine gibi işlerken, onu besinsiz bırakmak en büyük hata olur. Peki sabahları dinç alınması gereken gıdalar neler? İşte cevabı...


SU
Aslında pek çok insanın aklına ilk gelen kahve olacaktır. Oysa ki boş mideye direkt bir fincan kahve indirmek büyük yanlış! Mide asidini dengesizleştirdiği gibi sinir sisteminizi de yıpratır. Güne ilk önce su ile başlamalısınız. Bu sayede damarlarınız açılır ve uykunuz azalır. Çünkü gece boyu sıvı kaybı yaşarız ve ılık su uyanmamızı kolaylaştırır.

ELMA SİRKESİ
Bu gıdayı daha çok zayıflatma mucizesiyle tanıyoruz. Ama aynı zamanda dinç uyanmak için de ideal. Elma sirkesini su ve bal ile karıştırıp küçük bir bardak olacak şekilde içerseniz enerjinizin arttığını göreceksiniz. Elbette ki aşırıya kaçmamalısınız. Çünkü fazlası boğazınızı ve midenizi tahriş edebilir.

PORTAKAL
Güne neden portakal suyuyla başlarız? Çünkü turunçgillerde yüksek enerji veren C vitamini bolca mevcuttur. Koca bir bardak portakal suyunun açamayacağı uyku yoktur!


NANE
Kokusunu bir düşünün. Tazelik, ferahlık ve serinlik... İşte o müthiş koku insan bedenindeki yorgunluğu azaltıyor. Ayrıca nane çayının göbek yağlarını eritmek için en ideal içeceklerden biri olduğunu da hatırlatmamız gerek.

KAHVE
Suyunuzu içtikten sonra kahveye de bir merhaba diyebilirsiniz. Ancak dozu aşmamaya dikkat. Zira kafeinin aşırı miktarda alımı vücut dengesini bozabilir. Ani şok kalp çarpıntısına da sebep olabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder