12 Eylül 2015 Cumartesi

Yüz Tipine Uygun Kaş Modelleri!

Hiç unutmam bir defasında kuaförden çıktığımda arkadaşım ''Bu sen misin? Kaşlar ifadeyi ne kadar değiştiriyormuş!'' demişti. Sahiden de öyleydi. Kaşlar bakışlarımızı çerçeveler ve ifademizi güçlendirir. O ifadeyi doğru biçimde yönlendirmekse bize kalmış. Yüz şeklimize göre hangi kaş modelinin doğru olacağını bilirsek, gerisi çocuk oyuncağı. Nasıl mı?

Şayet uzun bir yüze sahipsen, yüksek kavisli kaş modelleri pek de doğru olmaz. Bu kaş tipi yüzün uzunluğunu arttırır ve daha sivri gösterir. Halbuki ihtiyacımız olan şey yüzün uzunluğunu dengelemek. Bu anlamda daha düz kaşları tercih etmelisin.

Eğer kare yüz şekline sahipsen, kaşların çok fazla incelmemeli. Kalın kaşlar ifadende daha asil duracaktır. Bu sebepten kaşlarını birazcık yuvarlak bırakmalısın ama tamamen de yuvarlak olmamalı. Karışık mı biraz? Değil aslında. Hafif yuvarlak ve kavisli kaşlar tam sana göre.

Eğer yüzün yuvarlaksa, kaşlarını yuvarlak şekillendirmek sana göre değil demektir.Bilirsin ki yuvarlak kaşlar yüzü daha da yuvarlak gösterir. Yüksek kavisli kaşlar senin için biçilmiş kaftan. Dene ve farkı gör.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder