2 Ekim 2015 Cuma

Fotoğraflarda Güzel Çıkmanın Sırları!

Eskiden, yani çoook eskiden, fotoğraf makineleri henüz dijital değilken ve selfie çubukları hayatımıza girmemişken her şey daha mı güzeldi ne? Ama artık her şey değişti. Flaşların hangi yönden patlayacağı belli değil! Bir yere mi davetlisiniz? Fotoğraf tutkunu arkadaşınızla mı buluşacaksınız? Sosyal medyanın gözleri üzerinizde. Eğer hiç fotojenik değilim diyorsanız yaklaşın sırları fısıldayalım...

Rimeller bakışları canlı tutar. Ama elbette ki alt kirpiklere sürmeyin, yorgun görünürsünüz. Fotoğraf çekimini bile bile giderken takma kirpik bile takabilirsiniz. Kusursuz bir görüntü sağlıyor.


Doğal ışık her zaman en iyisidir. Ama öğlen saatlerinde güneş tepededir ve fotojenik olmamak sizin suçunuz değildir. Günbatımına yakın saatler ise fotoğraf çekimi için en şahane zaman dilimidir.

Göz altı morluklarına karşı kapatıcı kullanmak şart. Ama bir de fotoğraf çekerken aydınlatıcı kullanmak var ki, tazecik bir görüntü yaratıyor. Malzemeyi cilde iyice yaymazsanız kırışıklıkların belirginleşmesi kaçınılmaz olur tabii...


Fotoğraf çekilmeden önce mutlaka rujunuzu tazeleyin. Rujunuz parlak olmalı diyenlere aldırmayın. Göz makyajınız ağırsa rujunuzun hafif ama taze olması daha iyi olacaktır.

Fondöteniniz cildinizle uyuşmalı, bu konuda anlaşalım. Yoksa flaş kullanılarak yapılan çekimlerde mezarından yeni kalkmış bir ceset gibi görünmemiz kaçınılmaz olur.

Fotoğraf çektirmeden önce 5 saniye boyunca ışığa bakın derim. Neden mi? Hem göz bebekleriniz büyür hem de kırmızı gözlü çıkmazsınız.


Siyah kalem gözleri çerçeveler ve fotoğraflarda daha canlı bakışlar yaratır. En yorgun gününüzde bile siyah kalem gerçek bir hayat kurtarıcıdır. Çantanızdan eksik etmeyin.

Ve gülümseyin. Evet, yanlış duymadınız. Makyaj ve kıyafet size zarafet kazandırır ancak asıl ışığı sıcacık bir gülüşle yakalayabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder