3 Ekim 2015 Cumartesi

Canlı Saçlara Sahip Olmanın 5 Yolu!

''Ben gençken saçlarım popomu döğerdi'' der büyükannelerimiz ya hani, bence abartmıyorlar. Ne de olsa doğal bakımla güzel saçlara sahip olmak mümkün. Gerçekçi olalım, bu 2 günde gerçekleşmez. Ama özen göstererek 1 ayda bile muhteşem sonuçlar elde edebilirsiniz. Nasıl mı?


             
  • Saçlarınızı kuruturken acele etmeyin. En düşük ayarda ve mümkünse soğuk fönle karıştırarak kurutun. Başınızı öne eğerek kurutmanız da saçların daha hacimli olmasını sağlar. Zaten üst kısımlar en son kurutulması gereken yerlerdir.
  • Saçlarınızı şampuanladıktan sonra iyice durulayın. Zaten yapıyor musunuz? Sanırım yeterince yapmıyorsunuz. Köpük gittikten sonra diplere yerleşen kalıntılar saç köklerini tıkar ve dökülmeye neden olur.
  • Ve tabii saçlarınızın durulama suyuna iki yemek kaşığı kadar elma sirkesi ekleyin. Bu yöntem saçlarınızı parlaklaştıracağı gibi kepekleri de yok edecektir.



  • Ceviz, yumurta, tavuk ve sebzeleri hayatınızdan eksik etmeyin. Cips çıtırdatmayı ben de severim ama saçlarımızı dostlarıyla da buluşturmamız gerek.
  • Son olarak ne olursa olsun market şampuanlarından uzak durun. Yıllardır yaptığım araştırmalar ve tecrübelerim gösterdi ki onlar saçın en büyük düşmanı. Bir eczaneden edineceğiniz bitkisel şampuanlar saç deriniz için daha sağlıklı olur. Zira market şampuanları deterjan gibi köpürse de uzun vadede saçlarda ciddi biçimde hasar bırakıyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder