12 Eylül 2015 Cumartesi

Güzel Ruj Sürmenin İncelikleri!

Ruj sürmeyi öğrendiğim ilk günden beri dudaklarımı kemirme huyum vardı. Ruj kalıcılığı benim için hayaldi. Sonraları teknikler deneyerek doğru yollara ulaştım. Dudaklarının ince ya da kalın olması önemli değil. Asıl mesele doğru yöntemleri kullanmak. Kendini iyi hisseden bir kadından daha güzeli yoktur!

  • Dudaklarının normal sınırlarına taşmamalısın. Ruj sonrası parlatıcı sürmek istediğin etkiyi yaratabilir. Ama dudaklarını büyütmek için çerçevenin dışına çıkmak hata olur.
  • Ruj sürerken dudak kenarlarına bastırarak sürmelisin. Şayet dudaklarının keskin bir ifade yakalamasını istiyorsan dudak kalemi kullanabilirsin. Ruju kalem kullanmadan önce de uygulayabilirsin. Ama bir çerçeve yarattıktan sonra ruj sürmek her zaman daha mantıklı bir yoldur.
  • Dudaklara allık kullanmak ciddi bir hatadır. Rujun kalıcı olmasını istiyorsan sürdükten sonra dudaklarına peçete örtüp üzerinden pudrayla geçebilirsin. Enfes olacaktır!
  • Ruju sürdükten sonra avcunu öpmelisin. Evet yanlış duymadın. Rujun fazlasını almanın en iyi yolu aynı dokuyu kullanmaktır. Peçeteler de iş görür ama rujun bozulmaması için en iyi yol avuçlar ya da elin üst tarafıdır. Böylece ruj fazlalığı dişlerine de bulaşmaz. (Berbat bir görüntüdür, bilirim)
  • Ruj çeşitleri genellikle ne kadar koyuysa o kadar da kurumaya müsaittir. Sen iyisi mi krem rujları tercih et. Nem oranı yüksek rujlar dudaklarının çatlamasına da engel olur.
  • Bazı rujların kırmızısına aldanırız ama abartı durması da üzücü olur. Daha doğal bir görünüm için ruju sadece alt dudağına sür ve üst dudağına yedirdikten sonra parmaklarınla hafifçe yay. Farkı göreceksin.
  • Dudak parlatıcılarını pek fazla tercih etmiyorum. Hem çok yapay bir hava katıyorlar hem de özellikle yazın yapış yapış oluyorlar. Onun yerine doğal vazelinler kullanmak çok daha iyi olur. Böylece dudaklarımız da kışın soğuğundan ve yazın güneşinden kolayca korunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder