21 Eylül 2015 Pazartesi

Gece Makyajı Nasıl Olmalı?

Bazen şık bir yemek, bazen en sevdiğiniz arkadaşınızın en özel günü olan düğünü... Bazen parıltılı bir davet, bazense sevgilinizle başbaşa gidilecek özel bir mekan... Aslında önemli olan nereye gittiğinizden çok, kendinizi nasıl hissettiğiniz! İnce noktalarına temas ettiğiniz bir gece makyajı güzelliğinizi ortaya çıkarır. Unutmayın, zaten çok güzelsiniz. Sadece örtünün kaldırılmasına ihtiyaç var. Nasıl mı?
  • Makyajda gece ve gündüz fark etmeksizin ışık planlanmalıdır. Yani önce fondöten sürülür, aydınlatılacak yerlerle sonra ilgilenilir. Zemin üzerine yapacağınız makyajın yoğunluğu ise gece ya da gündüz makyajı olmasını belirler.
  • Gece makyajı kıyafetin parıltılarına uyum sağlamalıdır. Gece makyajı gündüz doğal ışık altında parlar. Akşam ise suni ışık altında doğallaşır. Seçilen kıyafetle de uyumlu olursa değmeyelim keyfinize...
  • Gece makyajı göz rengini ve hatlarını cesurca ortaya çıkarabilir. Dumanlı göz makyajı abartılabilir, takma kirpik takılabilir ve sonucunda dramatik bir etki oluşturulabilir. Takma kirpik kullanacaksanız eyeliner yeterli gelecektir.
  • Gözler ön planda olacaksa dudakta nude tonlar tercih edilmeli. Yok şayet dudaklar çarpıcı olacaksa göz makyajında sadeliğe gidilmeli. Makyajda starınız tek olmalı!
  • Uygun bir fondöten ya da kapatıcıyı uyguladınız. Ama birazcık daha yolumuz var. Gece ışıklarına uyumlu bir aydınlatıcıyla çene, burun, elmacık kemikleri gibi vurgulamak istediğiniz yerlere dokunuşlar yapabilirsiniz.
  • Bulunduğunuz ortam nasıl olacak? Eğlencelidir tabii kıskanmayayım şimdi ama dans olacak mı mesela? Pıt pıt ter atacak mısınız? Eğer böyle bir risk varsa gece makyajınızın sabaha kadar sizle kalması için makyaj dondurucu spreyler kullanabilirsiniz.
  • Gece makyajıyla ilgili sizin söylemek istedikleriniz neler? Anlatın hadi, bekliyorum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder