13 Haziran 2016 Pazartesi

Saat 9'dan Önce Yapman Gereken 9 Şey!

Kuş cıvıltıları, çiçek kokuları ve sokaklarda yankılanan çocuk kahkahaları... Uyanın, yaz geldi! Geldi ama beraberinde bazı ihtiyaçlar da getirdi. Sabah saat 9'dan önce yapman gereken 9 şey var. Aslında bunları sadece yazın değil, her mevsimde yapsan şahane olur. Ama şimdilik motivasyonumuzun rotasını yaza ayarlayalım. Ve sabahların tadını çıkaralım!

1- Su, su ve yine su!
Suyun faydalarını her gün beş bin defa konuşuruz. Ama kaçımız gerçekten buna uygun yaşarız? Evdeki çiçeklerimizi sulamayı ihmal etmeyiz. Kendimizi ise sıklıkla unuturuz. Sabah uyandığında saat 9'a kadar 2-3 bardak su içmelisin. Suya birkaç damla limon damlatmayı dene. Böylece hem sindirimin kolaylaşır hem de cildin ışıldar.

2- Gerinmek güzeldir!
Sabah uyanan kedine hiç dikkatle baktın mı? İlk yaptığı şey gerinerek esnemektir. Çünkü esnemek kan dolaşımını hızlandırır. Böylece güne daha enerjik başlarsın. Ayrıca tüm gün belli birkaç pozisyonda bekleyen kasların açılır ve gün içinde daha zinde olursun.

3- Patlat bir kahkaha!
Tebessüm değil direkt kahkaha atmayı dene. Çünkü serotonin, endorfin ve daha pek çok etkili hormonun kaynağı bu. Dünyada sahte olduğu halde fayda sağlayan tek şey gülümsemektir. Güne kıkırdayarak başlamanın ne kadar iyi hissettirdiğine inanamayacaksın.

4- Kahvaltının yanında müzik!
Sadece bedenimizi doyurmak yeter mi sandın? Ruhumuz da bütün gece acıktı ve acilen ilgiye ihtiyacı var. Müzik türü ne olursa olsun, yemekte sana eşlik etmesi yeter. Lokmalarını sindirirken müziğin iyileştirici gücü gününe iyi gelecek.



5- Geri kalan hayatımın ilk günü!
Öyle ya, bugün yeni bir hayat başlıyor. Her gün yeni bir hayat başlıyor. Sağlığın, aldığın nefes ve sevdiklerin için şükret. Tüm sitemlerini ve şikayetlerini rafa kaldır. Seni mutlu eden şey ne? Hızlıca ona odaklan ve güne şükrederek başla. Gün başlıyor, mızmızlanmanın kime ne faydası var ki?

6- Listem hazır, kafam rahat!
Bir yapılacaklar listesi tüm karmaşıklığı çözer. Kısa notlar iliştirilmiş bir liste ile gününü toparlayabilirsin. Böylece hem hiçbir şeyi unutmazsın hem de planların hızlanmış olur.

7- Sloganını bul!
Her markanın bir sloganı vardır, senin neden olmasın? Öyle bir cümle bul ki, onu buzdolabına bile yapıştır. Her gün gör ve motivasyonunu artır. Stresle boğuşmak kolay değil ama küçük detaylarla toparlanmak mümkün. Bu sözün ünlü birine ait olmasına gerek yok. İnsan kendini en iyi anlayandır.

8- Kalabalıklara son!
Trafiğe son demek çok zor. Ama evdeki kalabalığa son demek epey basit. Dağılan eşyalar, kenara atılan gazeteler ve çok daha fazlası... Karışıklığın içinde bir düzenin var, biliyoruz. Ama bu karmaşada düzen bile kaybolabilir. İyisi mi her şeyi düzenle ve evden öyle çık. Akşam geldiğinde evini daha konforlu hissedeceksin.

9- Kafana takılanlarla yüzleş!
Günün en önemli şeyi ne? Geceden beri uykunu ne kaçırdı? Belki büyük bir toplantı belki de basit bir su faturası... Sebep ne olursa olsun onunla yüzleş. Hiçbir şey sonsuza dek sürmeyecek. Bunu fark et ve geçeceği ana kadar kendini motive et. Ne demiştik? Gün başlıyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder