6 Haziran 2016 Pazartesi

Hiç Bilmediğiniz Makyaj Sırları!

Kadınların eşsiz büyüsü olan makyaj hakkında yüzyıllar boyu konuşuldu. Tüm teknikler önerildi, bütün gizem açığa döküldü ve kapılar kapandı. Dur, henüz bitmedi! Hiç bilmediğiniz makyaj sırlarını sizlerle buluşturuyoruz. Belki her gün makyaj yapmaktan hoşlanıyorsun. Belki de yalnızca özel günlerde yüzüne birkaç gökkuşağı iliştiriyorsun. Sıklığı ve seçimin ne olursa olsun, bu makyaj sırları işine çok yarayacak! E hadi o zaman...

- Maskaralara yaşam!
Maskara gözlere eşsiz bakışlar kazandırır. Hem kim buğulu gözlerden hoşlanmaz ki? Ama yoğun tempoda kaç insan maskarasının kırılan kalbini düşünür... Oysa ki maskaraları düzgün kullanarak, onların ömrünü uzatmak mümkün. Maskaranı hiçbir zaman pompalamamalısın. Çünkü o hızlıca kurumanın sebebi bu hareketinden ibaret. Ona nazikçe davran ve sana sunacağı ihtişamın tadını çıkar.

- Fondötenden tüyolar!
Fondötenden önce nemlendirici kullanman gerek. Ama bunu zaten biliyor olmalısın. Bilmediğin şey ise, hangi yöne doğru sürmen gerektiğidir. Fondöten öncesi nemlendirici uygularken yukardan aşağı doğru hareket edersen, yüzündeki minik tüyler belirginleşir. Bu da makyajına istemeyeceğin gölgelerin karışmasına neden olur.

- Dolgun dudak, mutlu yaşam!
O ünlü film yıldızının dudaklarına hepimiz imreniriz. Ruj sürdüğü an her şey tüm gösterişiyle ortadadır. Ancak dudakların çok inceyse estetik ameliyatlara para dökmene gerek yok. Dudaklarını nemlendir, dudak kalemi ile çerçevele ve dudaklarının tam ortasına ışıltılı parlatıcı uygula. İşte bu kadar! Dudakların olduğundan çok daha dolgun görünecek.



- Kapatıcı detayları!
Kapatıcı kullanırız, çünkü detayları yok etmek isteriz. Oysa ki kapatıcı kullanmanın da detayları vardır. Mesela onları ovalayarak uygulamamak... Kapatıcıyı, parmak uçlarınla ve nazik hareketlerle sürmelisin. Bu sayede yüzünde ince çizgilerin oluşmasını önlemiş olursun.

- Göz farı hayal değil!
Göz farından ziyade doğru far rengini bulmak hayal gibidir. Hep bir ton farklısını buluruz. Ama bazen tam istediğimizi bulsak da cildimize uymaz. Sonuçta yine o tona kavuşamadığımızla kalırız. Oysa ki göz kapaklarına önce beyaz far sürerek bu sorunu çözebilirsin. Bu sayede renkli farı sürdüğünde, farın çok daha belirgin görünür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder