12 Nisan 2016 Salı

Fondöten Kullanırken 5 Şeye Dikkat!

Makyaj bir sanat türü değilse nedir? Tıpkı bir tablo gibi yüzümüz üzerinde renklerle çalışırız. Hep daha iyisini, daha çarpıcı olanı isteriz. Fakat her şey gibi makyajda da en önemli şey zemindir. Yani doğru fondöten seçimi hayat kurtarır! Cildinize uygun fondöteni arıyorsunuz diyelim. Makyajınızın şahane görünmesi için fondötenle ilgili neler bilmeniz gerekiyor?

- Fondöten kullanımında amaç pürüzsüz bir cilt kazanmaktır. Fakat her cilt kendine göre özeldir. Bu yüzden kendinize uygun ürünü bulmalısınız. Cildinizin nefes aldığından emin olmalısınız. Tabii fondöten de cildiniz de kalıp gibi durmamalı. Hafif fondöten seçimleri sizin için faydalı olacaktır.

- Fondöten seçerken rengini elinizde mi test ediyorsunuz? Büyük hata! Fondöten seçimi ciddi bir meseledir ve eliniz ya da bileğiniz yüzünüzden daha farklı tonda olabilir. Fondöten renginizin cildinizle uyumlu olması için çenenizi merkez olarak almalısınız. Ürünü çenenizde denemelisiniz.

- Bazen fondöten sürseniz de cildiniz donuk görünür. Bu yüzden önce cilt bakımı yapmak idealdir. Kil maskesi ve ardından uygulayacağınız nemlendirici cildinizi parlatacaktır. Bu sayede fondöten cildinizde bir kalıp gibi durmaz.


- Fondöteni doğru seçtiniz ama hepsi bu kadar mı? Bir de uygulanacak fırça var. Kimileri fondöteni parmaklarla uygular. Bu da gayet güzel sonuçlar verebilir. Fakat siz sünger ya da fırça kullanıyorsanız zaten uzmanlaştınız demektir. Fondöteninizin türüne uygun bir fırça seçmek sizin için zor olmayacaktır. Klasik fırçalar, süngerler ya da ahşap fırçalar... Hangisi daha ideal sizin için?

- Fondöten tüm gün cildiniz de kalacaksa, hele bir de yağlı cilt tipine sahipseniz işiniz zor. Ama aslında çözümü de bir o kadar kolay. Fondöteni uyguladıktan sonra pudrayla sabitlemeniz yeterli. Böylece makyajınız bozulmaz ve cilt fondöteni kusmaz. Fondöten rengine uygun transparan pudra seçimi yapmak en ideal çözümdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder