7 Aralık 2016 Çarşamba

Fönünüzün Daha Kalıcı Olmasını İster misiniz?

Fön makinesi saçlarınızda gezinirken sabrınız tükense bile, yeni çekilmiş bir fön rüya gibidir. Saçlarınız ipek gibi yumuşak olur ve ışıl ışıl parıldar. Bu kusursuz saçları hemen kaybetmek istemeyiz. Ama fön çekilince saçların yağlanma ve sönme oranı da yükselir. Peki fönünüzün daha kalıcı olmasını ister misiniz? Öyleyse şimdi müdahale zamanı! İşte yapmanız gerekenler...

- Yağlanmayı fön çektirmeden önce önlemek
Fön çektirmek yağlanma faktörünü artırır. Buna sonradan çözüm bulmak yerine önlemini almak daha kolay. Ama nasıl? Tabii ki kuru şampuan kullanarak. Ayrıca saç uçlarına bir miktar deniz tuzu spreyi sıkmak da canlılığını artırır. Saçlarınızın çabasız ve taze bir görünüm kazanması, yağdan uzak bir imaj sergilemesine bağlıdır.

- Fön tercihini doğru yapmak
Kimi insan dalgalı fönden hoşlanır kimileri ise düz saçların asaletine bayılır. Ama eğer dalgalı fön çektirirseniz saçlarınız daha uzun süre hacim kazanabilir. Tabii bunun için de bir yöntem var. Dalgalı fönü çektirirken saçlarınızı kalın tutamlara ayırın. Dalgalar soğumadan kıvırarak başınıza tutturun. Saçlarınız kuruduktan sonra çözün. Bu eşsiz görünüm uzun süre kalıcılığını koruyacak.


- Saç diplerine hareket kazandırmak
Daha yeni fön çektirdiniz. Ama saç dipleriniz hızlıca sönmeye başladı. Endişe etmeyin, bu herkesin başına sıkça geliyor. Peki çıkarmamız gereken ders ne? Elbette ki saçları hareketlendirmeye diplerden başlamak. Saçları fönlemeden önce başınızı öne eğin. Önce sıcak sonra soğuk fön tutarak saçta küçük bir şok etkisi yaratın. Ardından spreyle destekleyin. Ancak abartıya da kaçmayın. Zira sprey hacim verebilir ama fazlası saçınızda ağırlık yaratır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder