5 Ocak 2016 Salı

Cildinizi İki Haftada Yenilemek Mümkün!

 Kışın ciğerimize dolan soğukları giderek etrafımızı sardı. Üstelik yeni yıl da geldi de geçiyor bile. Baksanıza zamanı elde tutmak imkansız. Fakat cildimizi korumak için yapılabileceklerin sınırı yok. Cildimizi mevsim değişikliklerine karşı hazırlamalıyız. Üstelik bunu iki hafta gibi kısa bir sürede yapmak da mümkün. Cildimizi yenileyelim, hayatımız yenilensin!

1) Hastalık yoktur hasta vardır derler. Cilt probleminiz için bir dermatologla görüşmeniz ilk seçeneğiniz olmalı. Kendi başınıza alacağınız bir karar geri dönülmez sorunlara yol açabilir.

2) Elinizi yüzünüzden uzak tutmalısınız. Bütün gün parmak uçlarınıza biriken bakteriler suratınıza doluşsun istemeyiz. Ellerimizi yıkasak bile mikroplardan kaçmak zor. İyisi mi bu kötü huydan hızlıca kurtulalım.

3) Yastık kılıfı en mühim meselelerin başında geliyor. Haftada en az bir kez kılıfı değiştirin. Böylece sabahleyin yanağınızda pörtleyen sivilcelerden de kurtulduğunuzu göreceksiniz.


4) Sadece yastık kılıfları değil, teknolojik malzemeler bile önemli. Kulaklıklar, telefon yüzeyi ve diğer her şeyin hijyenine özen göstermelisiniz. Gün içinde ne çok zararlı maddeyle yaşıyoruz hayal etmek zor...

5) Yoğurt tüketin, saf halde olmasına önem verin. Yani ayran da güzel bir seçenek ama yoğurdun doğal haliyle karaciğerinize ulaşması cildinizi bir ayna gibi parlatır.


6) Bakım ürünlerinde kendinizi baz alın. Yani üzerinde bir kapak dolusu kullanın diyorsa belki de sizin için sadece yarım kapak yeterlidir. Cildinizin ihtiyaçlarını dinleyin, sizi sizden daha iyi kimse tanıyamaz.

7) Koruma konusunda asla taviz vermeyin. Yazın güneş koruyucular, kışın ise nemlendiriciler hayat kurtarır. Sihirli soru, hangisinin cildinize uygun olacağıdır. Deneme yanılma yerine, araştırarak ilerlemek çok daha hızlı ve pratik olacaktır.


Mutlu günler ^^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder